De voordelen van een Dakkapel

Die fijne extra verdieping op je huis:
De zolder, vaak een grote ruimte, maar vaak ook beperkt te gebruiken door het schuine dak. En dat is zonde, want zo gaan er kostbare en bruikbare meters verloren. Ben je op zoek naar meer ruimte en licht op zolder? Denk dan eens aan een dakkapel en maak optimaal gebruik van de meters die er toch al zijn!

Met een dakkapel maak je van de zolder een volwaardige kamer in je huis. Een kamer met licht en ruimte, ideaal als werkplek of als extra slaapkamer.
De voordelen van een kunststof dakkapel zijn:

 • Meer loopruimte
  Door het schuine dak van de zolder is de loopruimte beperkt. Met een dakkapel verhoog je het dak en zo creëer je meer loopruimte. De zolder wordt zo een stuk bruikbaarder!
 • Grotere gebruiksoppervlakte
  Doordat je de loopruimte met een dakkapel verhoogt, verhoog je ook het totale oppervlak. Dit zorgt voor een meerwaarde aan je huis en vergroot natuurlijk het woongenot en -comfort.
 • Niet alleen meer ruimte, ook meer licht met een dakkapel
  De dakkapel wordt natuurlijk voorzien van ramen, en waar ramen zijn is licht. Met een dakkapel creëer je een fijne lichte ruimte die nog groter aanvoelt dan hij eigenlijk is.
 • Beter en meer uitzicht vanaf zolder
  Een dakraam op zolder is natuurlijk al heel fijn, het zorgt voor extra licht en bovendien kan je daardoor ook op zolder naar buiten kijken. Maar met een dakkapel wordt het naar buiten kijken nog leuker. Je hebt namelijk veel meer uitzicht, net zoals met gewone ramen op andere verdiepingen waardoor je veel meer van de omgeving kan zien. Leuk voor als de zolder een extra slaapkamer wordt!
 • Weinig onderhoud
  Een dakkapel van kunststof vereist maar weinig onderhoud en dat scheelt een hoop tijd! Het voordeel van kunststof is dat het niet gaat rotten en eenvoudig schoon te houden is.

Nog een voordeel van een kunststof dakkapel:
Kunststof isoleert heel goed. Dat betekent dus minder warmteverlies door het dak. Wil je het helemaal compleet en energiezuinig maken?
Laat dan gelijk je hele dak isoleren, daar kan je nu ook nog eens subsidie voor krijgen! Mooi meegenomen toch?

 

Hieronder enkele projecten gerealiseerd door Zuid-West Kozijnen.