De voordelen van een Serre-aanbouw

Een serre biedt u als eigenaar meerdere voordelen. We hebben ze voor u op een rij gezet.

 • Meer licht in huis.
  Laat u een serre plaatsen aan uw huis dan zult u zien dat u gelijk veel meer licht in huis krijgt. Zeker wanneer de serre rondom glas heeft wordt de lichtinval in uw huis een stuk groter. Daardoor bespaart u op de kosten van verlichting overdag en komt uw huis beter uit de verf. Een lichter huis heeft meerdere voordelen maar daar komen we straks op terug.

 • Meer warmte in huis.
  Doordat de zon beter op uw huis kan schijnen zal het sneller warm worden in uw huis. Dat is zeker in het vroege voorjaar en het late najaar een groot voordeel. Ook in de wintermaanden is extra warmte door de zon een grote verbetering. Hebben we het echter over de zomermaanden dan is die extra warmte niet altijd even handig. In de zomermaanden wilt u het immers graag wat koeler hebben, maar bij de minpunten van een serre komen we daarop terug. Warmte in uw huis in het voorjaar, najaar en winter houdt sowieso in dat het binnenshuis een stuk aangenamer wordt en dat u veel minder stookkosten zult te hoeven maken. U haalt dus met een serre ook een interessante besparing op uw energierekening in huis.
 • Een huis wat ruimer lijkt.
  Door de bouw van een serre zal uw huis direct een flink stuk ruimer lijken. Niet alleen wordt er achteraan een stuk bijgebouwd maar door het wegvallen va de achtergevel lijkt uw huis extra ruim. U haalt als het ware de overgang van de tuin naar binnen toe waardoor uw huis naadloos in uw tuin lijkt over te lopen. U heeft er wellicht maar 10 vierkante meter oppervlak aan toegevoegd maar het lijkt wel het dubbele.
 • Een waardevermeerdering van uw huis.
  Uw huis zal door het plaatsen van een serre gelijk een flink stuk meer waard worden. De kopers van een huis letten doorgaans op dit soort zaken en zullen daardoor bereid zijn om bij de verkoop van uw huis er flink voor te betalen. De kosten die u nu maakt om de serre te laten plaatsen zullen dan ook behoorlijk meevallen wanneer u ze vergelijkt met de waardevermeerdering die bij uw huis heeft plaatsgevonden.
 • Meer profijt van uw tuin.
  Door het laten plaatsen van een serre kunt u veel vaker genieten van uw tuin. U heeft er dan ook behoorlijk wat meer profijt van dan wanneer u alleen buiten kunt zitten wanneer de weersomstandigheden goed zijn. Hierdoor voegt u niet alleen een stuk leefruimte toe aan uw huis, maar ook nog eens een groot stuk woongenot. Een woning met een serre is een verrijking waar u nog jaren plezier van zult hebben.